oslobođena

EMISIJA

Oslobođena nije priča o feminizmu, Oslobođena je priča o jednakosti. Nije priča o pravima žena, nego priča o LJUDSKIM pravima.

Koristeći svoju prisutnost u javnom prostoru, medijska grupacija Oslobođenje, kroz serijal Oslobođena odlučila je otključati teme o kojima je u bosanskohercegovačkom društvu sramota govoriti, teme koje se, uglavnom, bacaju pod tepih.

Deklarativno, u 21. vijeku slavimo žensku snagu, hrabrost i sposobnost. U stvarnosti, potrebno je napraviti još mnogo  koraka ka osnaživanju žena i poboljšanju njihovog statusa u Bosni i Hercegovini jer osnaživanje žena, znači osnaživanje društva u cjelini.

Da sve ovo ne bi ostalo mrtvo slovo na papiru, odlučili smo pokrenuti serijal Oslobođena kroz koji ćemo vam predstaviti žene bh. društva različitih profila, obrazovanja i interesa. Žene, koje su radom na sebi započele promjene cijelog društva.

Serijal Oslobođena će biti prikazivan svakog petka na O kanalu i kroz podcast na portalima naše grupacije. Riječ je o dva potpuno različita formata, po sadržaju i trajanju, a ono što im je zajedničko jesu teme koje ćemo detaljno obrađivati.

Rodna ravnopravnost, nasilje u porodici, nerealni standardi ljepote, mobing na poslu, seksualno uznemiravanje, žene u IT-u, žene u politici, problemi pri zapošljavanju, život sa invaliditetom, samo su neke od tema kojima ćemo se baviti.

Kroz ovo jedinstveno i izazovno putovanje, na potpuno drugačiji način, otvoreno i bez zadrške, goste i publiku Oslobođene vodiće Brankica Raković, influenserica i poduzetnica.

U priču o Oslobođenoj, ušla je svim srcem i prepoznala važan dodatni prostor u kojem će kroz razgovor stvarati put za žene i djevojčice koje će tim putem tek krenuti.

Bez obzira na to čime se one bave, bez obzira na njihove uloge, bile one majke, partnerice, domaćice, poslovne žene ili učenice, njihova jedinstvena snaga leži u tome da imaju priliku da rade šta žele i šta osjećaju. Akcenat je na prilici jer joj se u bh. društvu najčešće ta prilika nikada ne pruži.

Prilku koja im nedostaje imat će svakog petka u 19 i 20 na O kanalu i u podcastu u 20 sati na www.oslobodjena.ba.

Ćutanja su glasnija od riječi, ali samo dok ih ne izustiš – hajde da glasno govorimo o važnim stvarima!